Фото без опису 

         Сьогодні, 15 лютого, в Гончарівській громаді   пройшли урочистості до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Зокрема, саме 15 лютого – 30-річчя виведення радянських військ із Афганістану. В селищі проживає велика кількість військових, які в свій час з честю  виконували свій обов’язок в демократичній республіці.

       В центрі селища, біля пам’ятного знаку  за участю Гончарівського селищного голови  Віталія Рудника, управління Першої окремої Сіверської танкової бригади, запрошених учасників бойових дій на території інших держав  та гостей заходу   відбувся  мітинг, де всі присутні  хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих у ході бойових дій у різних країнах, відбулося покладання квітів.

      « Сьогодні ми згадуємо не дуже приємні, але важливі миті нашої історії. Очевидно, що війна яка почалася у 1979 році – це не просто подія для того часу. Це трагічні сторінки для багатьох українських родин, чоловіки яких мали виконувати свій обов’язок, захищаючи своє життя на чужій  території. Не всім пощастило повернутися додому.  Події, які відбувалися тоді, живуть з нами і до сьогодні. І нині  ми переживаємо  все це з новими відчуттями, маючи війну на території своєї рідної держави. Тому  маємо все робити, щоб пам'ять про цих військовослужбовців зберігалася назавжди  у наших душах», - зазначив у своєму виступі Віталій Рудник.

   У актовій залі Гончарівської гімназії відбувся святковий концерт, підготовлений спільно  відділом культури, сім’ї, молоді та спорту, Гончарівською школою мистецтв та колективом Гончарівської гімназії.