Фото без опису

22 липня 2020 року відбувся профілактичний виїзд Мобільної бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі в Гончарівську громаду. В роботі Мобільної бригади брали участь: представник Чернігівського районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Оксана Булах, фахівець із соціальної роботи з дітьми та сім'ями Людмила Ященко, начальник відділу культури, сім'ї, молоді та спорту Гончарівської селищної ради Тетяна Якубець, начальник Служби у справах дітей Юлія Качаненко, а також інспектор ювенальної превенції сектору превенції ЧРВП ЧВП ГУНП в Чернігівській області Наталія Барбаш.

Мобільною бригадою було відвідано 9 родин, які проживають на території Гончарівської селищної ради в селах Смолин, Козероги, Слабин, Жеведь та селищі Гончарівське. Це сім'ї опікунів і піклувальників, сім’ї, які опинились в складних життєвих обставинах та перебувають в групі ризику щодо вчинення насильства внаслідок зловживання алкогольними напоями.

    За результатами обстеження з’ясувалося, що деякі батьки зловживають алкогольними напоями, не здійснюють належний догляд за дітьми, не дбають про їх здоров’я та розвиток, не створюють належних санітарно-гігієнічних умов для проживання.

   Усіх батьків було попереджено про наслідки ухилення від виконання батьківських обов'язків. Представником ювенальної превенції складені адміністративні протоколи на деяких з них.

За результатами виїзду мобільної бригади п'ять сімей було запрошено на засідання Комісії з питань захисту прав дітей при виконавчому комітеті Гончарівської селищної ради. 23 липня 2020 року Комісія  розглянула питання про стан виконання батьківських обов'язків та про сантарно-гігієнічні умови виховання дітей. Батькам надано терміни для виправлення виявлених недоліків та рекомендації щодо виховання дітей і поліпшення умов проживання.

    В подальшому продовжуватиметься співпраця відповідних служб району та Гончарівської селищної ради з питань профілактики домашнього насильства та мінімізації складних життєвих обставин.

 

За інформацією фахівця із соціальної роботи з

дітьми та сім'ями Гончарівської селищної ради