Фото без опису

Як шкода тих, кого забрали небеса,
                                                                Кого вiйна в безсмертнi списки записала,
Хай згасла свiчка, але пам'ять не згаса,
Бо нас життям вiд смертi захищали

 

     23 серпня в сел. Гончарівське біля Гончарівської гімназії відбулося вшанування пам’яті та урочисте відкриття меморіальної дошки випускнику школи, солдату Збройних сил України Мірошниченку Петру, який у 2014 році віддав своє життя за територіальну цілісність нашої держави.

   На урочистій церемонії відкриття меморіальної дошки воїну-учаснику АТО були присутні рідні та друзі загиблого, Гончарівський селищний голова Віталій Рудник, директор ТОВ «ЗЕРНО-ЗЛАТО», член виконавчого комітету Гончарівської селищної ради Андрій Ткаченко, виконуючий обов’язки заступника командира з морально - психологічного забезпечення в.ч. А 1815 майор Олександр Насінник, представники ГО «Єдина родина Чернігівщини», педагоги та учні, військовослужбовці, жителі селища Гончарівське. Всі присутні висловили велику вдячність мамі загиблого героя за те, що виховала справжнього патріота України, який віддав за неї життя.

   Почесне право відкрити меморіальну дошку воїну, який виконував обов’язок перед Батьківщиною в зоні АТО було надано брату загиблого – Олександру Мірошниченку. Освячення дошки та звершення поминальної літії провів отець Роман, настоятель Катерининського храму в Чернігові, після чого учасники заходу поклали квіти та вшанували  пам'ять земляка хвилиною мовчання.

 

   Народився Мірошниченко Петро Олександрович 1 січня 1985 р. в м. Біла Церква, Київської області.

   Батько, Мірошниченко Олександр Петрович, - військовослужбовець. Мати, Мірошниченко Ніна Семенівна, - фармацевт. У травні 1985 року сім’я переїхала до селища Гончарівське на нове місце служби Олександра Петровича. Від 1991 по 2002 роки Мірошниченко Петро Олександрович навчався в Гончарівській загальноосвітній школі І-ІІІст. За період навчання в школі зарекомендував себе як добросовісний і старанний учень. Брав участь у суспільно корисній праці, спортивних змаганнях, художній самодіяльності.

   У 2002 році вступив на навчання до Чернігівського кооперативного технікуму, який закінчив 2005 року, здобув спеціальність бухгалтера. Від квітня 2003 року – служба в Збройних силах України. 5 місяців служив у 169 навчальному центрі 300-го показового полку в селищі Десна. Здобув спеціальність командира танка. Потім була служба в І-й окремій танковій бригаді.

    У жовтні 2004 року Мірошниченко Петро мобілізований. Призваний до війська 19 березня 2014 року, у першу хвилю мобілізації Петро Олександрович був призваний до армії. Служив у складі І-ї окремої танкової бригади Збройних сил України. 13 серпня 2014 року під час масового обстрілу біля села Новоганівки Луганської області Мірошниченко Петро Олександрович загинув.

 

Нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Нагороджений нагрудним знаком І-ї окремої танкової Сіверської бригади (посмертно).

Нагороджений нагрудним знаком «За оборону Луганського аеропорту» (посмертно).

Нагороджений відзнакою Президента України «За участь в антитерористичній операції» (посмертно).

У квітні 2021 року нагороджений почесною відзнакою Чернігівської обласної ради «За мужність і вірність Україні» (посмертно).

Ім’я Петра Мірошниченко викарбуване на меморіальній дошці, встановленій у жовтні 2016 року на будівлі Чернігівського кооперативного технікуму в пам’ять про випускників.