Фото без опису

    Кажуть, що талант родом із дитинства і, що кожна людина народжується із зернятком в руці, тільки треба знайти поле, де це зерно найкраще проросте.     
   Приємно, що на території Гончарівської громади проживає багато талановитих дітей. Тому мета сприяти забезпеченню освітньо-культурних потреб дітей, створення умов для їх творчого, інтелектуального, духовного та фізичного розвитку, виявлення і підтримки талановитих, розумних, інтелектуально-обдарованих особистостей є одною з головних в громаді. Однією з таких талантів є шестирічна співоча зіронька із селища Гончарівське – Аня Ліщук. Її захопленнями є спів та танці.  Розповідь про Аню присвячується Всеукраїнському дню працівників культури та майстрів народного мистецтва, який відзначається 9 листопада.
  Певний час маленька вокалістка проживала з мамою в смт. Куликівка,  де і почала свій творчий шлях. На той час мама - Оксана Ліщук, працювала керівником народного аматорського хору "Льонок" та керівником дитячої естрадної вокальної студії "Фантазія", на репетиціях яких Аня була постійно присутня. Перший виступ  був в віці двох років разом з хоровим  колективом. З трьох років почала відвідувати вокальну студію "Фантазія" і була активною учасницею місцевих свят. В чотири роки вперше спробувала свої сили сольної виконавиці на фестивалі-конкурсі для дітей та молоді з сільської місцевості «З добрим серцем» (с. Дроздівка), де здобула перше місце. В 2020 році повторно взяла участь в фестивалі-конкурсі "З добрим серцем", де знову здобула перше місце. На Міжнародному дистанційному фестивалі-конкурсі дитячої та юнацької творчості «Квітуча Україна», який відбувся 10 квітня 2020 року, отримала Диплом лауреата І премії. 
   З 2020 року сім’я проживає в селищі Гончарівське. Крім загальноосвітнього закладу Аня навчається ще й в Гончарівській школі мистецтв по класу хореографії та вокалу. «Добра, весела, активна, постійна учасниця святкових заходів» - так про неї відгукуються викладачі позашкільного навчального закладу. Свої пісні дарує у складі тріо: Сінкевич Альони, Мурач Вікторії та Ліщук Ані. 
   Своїм співом та артистизмом зачаровує глядачів культурно-масових заходів громади. За ініціативи відділу культури, сім’ї, молоді та спорту 12 листопада бере участь в ХІІ дистанційному відкритому міському фестивалі-конкурсі 
української патріотичної пісні «Поклик серця» в м. Чернігів.
  Виконання пісень співучої зіроньки можна переглянути за посиланнями на її YouTube – канал.
https://www.youtube.com/watch?v=GnIRhPS9QGE

https://youtu.be/KyPm_jzQIy0
   Крім своїх захоплень співом та танцями, маленька артистка, за її словами, любить братика і шоколад. В вільний час робить прикраси з фоамірану та різні поробки та радує своїми роботами  рідних і друзів.
   Як сказав Сократ, у кожній людині є сонце — тільки дайте йому світити. Віримо, що маленька яскрава зірочка Гончарівської громади радуватиме нас своїми успіхами та перемогами.  А ми, в свою чергу, будемо підтримувати наших діток, адже молоде покоління –  це гордість Гончарівської громади.

За інформацією 
відділу культури, сім’ї, молоді та спорту
Гончарівської селищної ради