Наразі триває кампанія декларування громадянами доходів, отриманих протягом 2023 року. Станом на 01.03.2024 року по Чернігівській області податкові декларації про майновий стан і доходи за 2023 рік подали більше 1 тис громадян та задекларували понад 402,7 млн грн доходів.

Із загальної кількості декларантів 63 відс. – це особи, які отримали доходи що підлягають обов’язковому декларуванню. Такі декларанти самостійно визначили до сплати в бюджет понад 5,8 млн грн податку на доходи фізичних осіб та 1,5 млн грн військового збору. До бюджету вже сплачено понад 2,3 млн грн податку на доходи фізичних осіб та 1 млн грн військового бору.

Крім того, протягом січня – лютого поточного року податкові декларації про майновий стан і доходи за 2023 рік, у зв’язку з використанням права на податкову знижку, подали 388 громадян Чернігівської області та визначили до повернення з бюджету 2,2 млн грн податку на доходи фізичних осіб.

Нагадуємо, Податковим кодексом України передбачено, що громадяни, у яких виникає обов’язок щодо подання податкової декларації про майновий стан і доходи, зобов’язані прозвітувати в термін - до 01 травня року, наступного за звітним.

 

          Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області