Фото без опису

    8 лютого селище  Гончарівське урочисто зустрічало         особовий склад 5 танкової бригади, який повернувся з району виконання бойових завдань у зоні проведення АТО на території Донецької та Луганської областей 

        Розпочалися урочистості хвилинами пам'яті біля Алеї Слави. Присутні на заході згадали тих, хто назавжди залишився в строю військовослужбовців, хто не вагаючись з честю виконав свій військовий обов’язок,  віддавши для захисту Батьківщини саме найдорожче – своє життя. Варто пам’ятати , що за час проведення АТО на сході нашої держави військова частина А1815 втратила 38 своїх воїнів-танкістів, а Чернігівщина загалом - 167 своїх синів. Учасники пам’ятного мітингу вшанували пам’ять усіх полеглих за свободу і незалежність України хвилиною мовчання та поклали квіти до Меморіалу слави.

     Далі урочисті заходи продовжились на стройовому плацу військової частини, де відбулася церемонія вручення нагород особовому складу  танкової бригади.

     Більше восьми місяців підрозділи виконували бойові завдання на найбільш відповідальних ділянках фронту території АТО. 
Командувач військ оперативного командування "Північ" генерал-майор Володимир Кравченко подякував особовому складу частини за успішне виконання завдання та повернення у повному складі до місця дислокації. 

     Зі словами вдячності до військовослужбовців звернулися голова обласної ради Ігор Вдовенко, голова облдержадміністрації Валерій Куліч, командир 1-ої окремої танкової Сіверської бригади полковник Олег Біліченко,голова Черкаської обласної державної адміністрації Олег Ткаченко, голова Чернігівської районної ради Олександр Ларченко, Гончарівський селищний голова Віталій Рудник.

     За виконання бойового завдання на сході України танкісти Чернігівщини відзначені державними нагородами та відзнаками місцевих органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.

    Голова Чернігівської обласної державної адміністрації Валерій Куліч для покращення матеріально – технічного оснащення бригади подарував сертифікат на 100 тисяч гривень.

   Капелан військової частини А1815 отець Сергій благословив воїнів-захисників на успішну службу.

    Завершився захід урочистим маршем особового складу військової частини А1815, а також оглядом бойової техніки.

    Для всіх учасників зустрічі місцеві творчі колективи влаштували святковий концерт.

     Далі – довгоочікувана відпустка, після якої захисники знов вирушать на полігон, де відбудеться  бойове   злагодження.