Фото без опису     

    В закладах освіти  Гончарівської територіальної громади завершено підготовку до нового навчального року. Для задоволення освітніх потреб населення в поточному році будуть функціонувати  три заклади загальної середньої освіти та два заклади  дошкільної, один – позашкільної освіти. Вперше переступлять шкільний поріг  40  першокласників Гончарівської громади.

  Сьогодні вся освітня галузь на шляху реформування: змінюється порядок утримання та фінансування закладів освіти, переосмислюються аспекти освітньої діяльності. З першого вересня 2018 року  вперше сядуть за парти діти, які почнуть навчатися за новими  стандартами освіти в Новій українській школі, що передбачає підвищені вимоги до  створення комфортних умов для  найменших учнів. Саме тому Гончарівською селищною радою  і приділена найбільша увага питанню  створення належних умов для навчання першокласників і Гончарівської гімназії, і Смолинської ЗОШ I-IIст., і  Жеведської ЗОШ I ст.: відремонтовані всі класні кімнати,  зроблена підвісна стеля з встановленням світлодіодних світильників, покладена нова підлога,  придбані одномісні парти, належний дидактичний матеріал, інтегровані дошки, ноутбуки, проектори і принтери.  

      В усіх навчальних закладах проведений  поточний ремонт коридорів, класних кімнат, вибірково замінені дверні блоки,  в гімназії  відремонтовані  санвузли  з повною  заміною сантехніки. Проведений  якісний  ремонт  актової  зали  Гончарівської гімназії, закуплені нові меблі, штори, ролети, встановлені кондиціонери.

       "На разі завершується будівництво футбольного поля із штучним покриттям. Діти повинні мати всі можливості для занять спортом!  А в жовтні планується  закупка  нового комп’ютерного класу  для  гімназії", - запевняє селищний голова Віталій Рудник.

     Радо зустріне  своїх маленьких дошкільнят і ЗДО «Лісова казка». Відремонтований світлий коридор, харчоблок, кімнати для попередньої роздачі їжі,  придбано два нові холодильники, оргтехніку. В першій групі  замінені дверні блоки, зроблений ремонт санвузла, укладено нову настінну плитку, зроблено ремонт підлоги.

      Особлива увага приділялася готовності закладів освіти до роботи в умовах Нової української школи. В цілому, всі загальноосвітні та дошкільні навчальні заклади громади готові до організованого початку нового 2018/2019 року, всі відповідають санітарно-гігієнічним нормам, нормам протипожежної безпеки, мають матеріально-технічне забезпечення для здійснення освітнього процесу . Проведено благоустрій території .

  Гончарівська селищна рада  висловлює слова вдячності за тісну співпрацю педагогічним  колективам, працівникам навчальних закладів, депутатському корпусу, батькам, усім хто долучився до підготовки навчальних закладів до нового навчального року і запевняє, що і надалі робитеме все можливе аби діти йшли до школи з задоволенням, здобували якісні знання і гордилися своїм  навчальнним закладом.