Фото без опису

     19 червня 2020 року відділом освіти та відділом культури, сім’ї, молоді та спорту Гончарівської селищної ради спільно з Чернігівським  обласним центром фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» у Гончарівській громаді було організовано екологічний захід, присвячений Міжнародному дню ООН «Всесвітній день довкілля».

П’ятий рік поспіль в усіх регіонах нашої держави проводиться проєкт #OlympicLab, завдяки якому учні мають можливість познайомитись з олімпійцями, дізнатись про олімпійські цінності, як будувати кар’єру, дотримуватись гендерної рівності тощо. В минулому році до напрямів проєкту було включено «Олімпійський екомодуль», який успішно реалізується регіональними відділеннями України за участі лісівників, екологів, олімпійців, волонтерів, висвітлюючи молодому поколінню проблеми захисту навколишнього середовища, гасіння пожеж, подолання повеней, вирубки лісів, забруднення водного та повітряного простору, питання сміття тощо. Проєкт має свій логотип та отримав широку популярність серед дітлахів. Він надає можливість залучення до екологічних активностей широких верств населення.  

Цього року «Олімпійський екомодуль» пройшов під гаслом «Спорт, сім’я, армія за Олімпійський екомодуль».

        З привітальним словом виступили директор Департаменту сім'ї, молоді та спорту Чернігівської облдержадміністрації Андрій Кужель, голова Гончарівської об’єднаної територіальної громади Віталій Рудник, заступник начальника управління лісового та мисливського господарства Володимир Єленич, заступник голови відділення НОК України в Чернігівській області Андрій Дериземля, директор ДП «Остерське лісове господарство» Григорій Шульга, в.о. директора, головний лісничий ДП «Ніжинське лісове господарство» Володимир Костирко, заступник командира 1 окремої танкової Сіверської бригади з морально-психологічного забезпечення, підполковник Іван Медвєдєв, керівник Чернігівського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Ігор Ліфар, директор ДП Чернігівського військового лісгоспу Володимир Бригинець.

    Чернігівським обласним центром фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» та відділенням НОК України в Чернігівській області було відзначено дипломами та подарунками сім’ї учасників бойових дій, які беруть активну участь у спортивному житті громади, а саме: сім’ї Смирнових, Окусків та Юганюків.

Учасниками заходу було висаджено туї біля каплички 1 окремої танкової Сіверської бригади.

     Віримо, що спільними зусиллями ми виростимо здорову націю, якій залишимо у спадок чисту, квітучу, родючу українську землю!