Фото без опису

    Щорічно в Україні з 25 листопада до 10 грудня включно проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства».

   Мета акції – привернути увагу суспільства до проблем подолання насильства у сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок. Гончарівська громада долучилася до участі в акції.

   27 листопада відділом культури, сім’ї, молоді та спорту було організовано виготовлення стрічок трьох кольорів: синьої, червоної та білої. В організованому заході прийняли участь також Служба у справах дітей, фахівець з соціальної роботи з дітьми та сімями та Смолинський Будинок культури.

      Ці стрічки є символом акції «16 днів проти насильства».

 «Синя стрічка» присвячена акції із запобігання насильства над дітьми.

 «Червона стрічка» - це символ антиСНІДівського руху.

 «Біла стрічка» - це символ проти всіх форм насильства над жінками.

   Всі стрічки з інформаційними матеріалами були передані закладам освіти  Гончарівської громади.

     В рамках співпраці з Гончарівською селищною радою 30 листопада та 02 грудня  голова Національної Ради Жінок України Людмила Порохняк-Гановська, голова комітету «Соціальні питання та протидія дискримінації»  Національної Ради жінок України»  Лідія Козуб,  кандидат економічних наук, вчений секретар Державного інституту сімейної та молодіжної політики Надія Комарова за підтримки Посольства Королівства Нідерландів в Україні, виконуючи проєкт «Доступ до верховенства права жінок, які постраждали від насильства» провели для працівників, які відповідають за протидію насильства в Гончарівській громаді та працівників закладів освіти онлайн-конференції на теми: «Доступ до верховенства права через арттехнології» з тренінгом режисера «Форум-театру» Міжнародної організації «Школа рівних можливостей» та «Пандемія COVID-19 та домашнє і ґендерно зумовлене насильство».

    А 01грудня у Всесвітній день боротьби зі СНІДом з метою привернення уваги до проблем поширення ВІЛ – інфекції працівники селищної ради: Тетяна Якубець, Євгенія Смирнова та Людмила Ященко долучилися до  бігового марафону «NO NAME», який був організований благодійною організацією «Чернігівська мережа», подолавши символічну відстань 1км.

За інформацією

 відділу культури, сімї, молоді та спорту