Фото без опису

    Школа мистецтв - це маленька філармонія для батьків, учнів та жителів Гончарівського. Викладачі закладу не тільки навчають гри на музичних інструментах, співу, а ще й пропагують класичне та народне мистецтво для всіх, хто любить музику, образотворче мистецтво.

   Незмінними залишаються традиційні звіти про творчі досягнення вихованців і викладачів школи, які в цьому році відбувалися онлайн. Тому номери традиційних свят «Свято першокласника», «Святий Миколай запрошує гостей», «Звіт під ялинкою», «Музичні вечори», технічні та контрольні заліки за участю учнів, викладачів, творчих колективів можна було переглянути на сторінках Гончарівської громади та Гончарівської школи мистецтв у Фейсбук.

  Порадували вихованці закладу своїми досягненнями:

  • І Міжнародний фестиваль-конкурс «Fall Festival» (онлайн-участь) – І місце, Фурасенкова Карина. Викладач – Вікторія Овчар;
  • ІІ Благодійний багатожанровий фестиваль-конкурс мистецтв для дітей та молоді з сільської місцевості «З добрим серцем» (онлайн-участь)

 - І місце, вокальний ансамбль «Капітошки»;

 - І місце, Мурач Вероніка. Викладач – Катерина Мурач;

 - І місце, Ліщук Анна. Викладач -  Оксана Ліщук;

  • VІІІ Міжнародний інтернет – конкурс малюнка м. Херсон – переможець, Кащішин Павло. Викладач – Людмила Лисенок.

   За перше півріччя 2020-2021 навчального року викладачі школи мистецтв  пройшли підвищення кваліфікації в режимі  онлайн:

  • ZOOM конференція-практикум «ІТ- компетентність у практичній діяльності викладача закладу мистецької освіти»;
  • «Атестація педагогічних працівників закладів освіти сфери культури в умовах оновленого змісту освіти. Консультативні діалоги»;
  • Методичний семінар «Організація освітнього процесу у закладах початкової мистецької освіти в умовах адаптивного карантину»;
  • Обласна Інтернет-конференція викладачів мистецьких шкіл «Мистецька освіта крізь призму сьогодення»;
  •  Семінар - конференція для керівників вокально-хорових, фольклорних та інструментальних колективів.

   За участі начальника відділу культури, сімї, молоді та спорту Тетяни Якубець відбулася атестація викладачів Гончарівської школи мистецтв (Олег Дьомін, Тетяна Калитвинова, Аліна Назаренко, Вікторія Овчар, Людмила Лисенок) згідно нового Положення про атестацію педагогічних працівників закладів освіти сфери культури, затвердженого наказом МКУ від 12.07.2018р. № 628.

    Творчі успіхи гурту викладачів «КАВА» зацікавили інтернет видання Чeline | cheline.com.ua/, тому з роботою колективу можна було ознайомитися із статті  цього джерела від 01.09.2020 року. На базі закладу успішно функціонують та активно беруть участь в творчому житті громади такі колективи: фольклорний ансамбль «Писанка», вокальний ансамбль «Горлиця», інструментальний колектив «Ретро», танцювальні колективи класу хореографії та «Ляльки».

 

Директор Гончарівської школи мистецтв                               Ольга Харченко