Фото без опису

 

      15 лютого 2021 року у селищі Гончарівське пройшли заходи, приурочені 32-й річниці  виведення військ з Афганістану та Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

   Цей день назавжди увійшов в історію як знаменна дата, коли було поставлено останню крапку у кровопролитній війні в Афганістані – війні, через пекло якої пройшли тисячі юнаків і дівчат, гідно виконуючи свій обов’язок.

    З кожним кроком історія віддаляє нас від страшних років афганської війни. Але час непідвладний викреслити з нашої пам’яті героїчні подвиги, приклади мужності й вірності військовому обов’язку, які продемонстрували тисячі відданих синів і дочок України, долею одягнених у солдатські шинелі.

   Гостей зустріли біля пам’ятного знака воїнам – афганцям, де пройшов мітинг – реквієм. Учасники заходу поклали квіти до  пам’ятного знака воїнам – афганцям під звуки військового оркестру І окремої танкової Сіверської бригади та хвилиною мовчання вшанували загиблих.

   Далі було продовжено зустріч з воїнами – афганцями в актовій залі Гончарівської гімназії «У серці пам’ять про Афган…» . На зустрічі були присутні голова Гончарівської селищної ради  Віталій Рудник, народний депутат України Сергій Гривко, голова Чернігівської обласної ради Олена Дмитренко, депутат Чернігівської обласної ради Іван Дементов, директор ТОВ «ЗЕРНО – ЗЛАТО» Андрій Ткаченко, старости сіл, що входять  до складу Гончарівської ТГ.

    Для гостей звучали пісні часів війни в Афганістані. Слова вдячності всім, хто виконав свій інтернаціональний обов’язок, лунали з вуст гімназистів.

  Бої закінчуються, а історія вічна. По – різному склалися долі колишніх афганці. Завжди вони будуть нести в своїх серцях світлий спомин про загиблих побратимів. Їх ніколи й нікому не дано забути.