Фото без опису

         За інформацією Державної служби України з безпеки на транспорті, в 2020/2019 роках на залізничних переїздах України сталося 66/65 дорожньо-транспортних пригод, в яких загинуло 8/11 осіб та 28/20 осіб травмовано. Рівень аварійності на залізничних переїздах збільшився на 1,5 %, кількість осіб загиблих у дорожньо-транспортних пригодах на залізничних переїздах України зменшилась на 27,3 %, кількість травмованих осіб збільшилася на 40,0 %.

          При цьому всі випадки дорожньо-транспортних пригод сталися через ігнорування водіями транспортних засобів Правил дорожнього руху, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 2001р. № 1306 (зі змінами), в частині перетину залізничних переїздів.

          Безумовно, причиною порушення ПДР є недостатня дисциплінованість учасників дорожнього руху і нехтування ними правилами безпеки на дорозі.

          Тому надзвичайно важливо починати змалечку формувати в дітей культуру безпечної поведінки, у тому числі й на автошляхах.

      Тож, з метою підвищення рівня безпеки руху на залізничних переїздах з 8 по 15 лютого 2021 року заклади освіти Гончарівської громади долучилися до акції «Стоп! Залізничний переїзд!». У школах активно проводили бесіди, виховні години, демонстрували відеоролики та  презентації, проводили конкурси малюнків.

Будьте уважні! Пам’ятайте: залізничний переїзд – це зона підвищеної небезпеки!

 

                                                                                За інформацією відділу освіти Гончарівської селищної ради