Фото без опису

      18 березня 2021 року в Гончарівській селищній раді спеціалісти Чернігівського управління Держпродспоживслужби організували семінар-нараду з бджолярами, представниками сільгосппідприємств та органів місцевого самоврядування. Йшлося про попередження і недопущення випадків загибелі бджіл внаслідок отруєнь пестицидами.

      Учасники семінару обговорили такі питання, як порядок реєстрації і розміщення пасік та алгоритм дій у випадку загибелі бджіл, дотримання санітарних норм і правил при застосуванні пестицидів, надання сільгоспвиробниками інформації щодо проведення робіт, пов’язаних із захистом рослин, план  дій на випадок отруєння бджіл пестицидами.

       Фахівці Держпродспоживслужби ознайомили присутніх з наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України «Про деякі питання у сфері бджільництва», де затверджено порядок видачі ветеринарно-санітарного паспорта пасіки, реєстрації пасіки та інструкцію з профілактики і встановлення факту отруєння бджіл засобами захисту рослин.

     Під час зібрання наголошувалось на тісній співпраці усіх суб’єктів господарювання та органів місцевого самоврядування.