Фото без опису

Щороку 22 березня, за офіційним рішенням Генеральної Асамблеї ООН вся міжнародна спільнота відзначає Всесвітній день водних ресурсів, який започаткований у 1993 році.

Ця подія має нагадувати всім жителям планети про значення і важливість води для життя на Землі та об’єднати зусилля для вирішення проблеми збереження водних ресурсів і забезпечення людства прісною водою. Щорічно в цей день піднімається нова конкретна проблема, пов’язана із використанням водних ресурсів на планеті і звучить заклик до її вирішення. У 2021 році відзначення Всесвітнього дня води проходить під гаслом «Визнаючи цінність води».

Економічний розвиток та зростання чисельності населення світу означає, що сільське господарство та промисловість, виробництво енергоносіїв потребують все більше води для задоволення потреб. Зміни клімату роблять якість води нестабільною і сприяють забрудненню навколишнього середовища   .

Від того, як ми цінуємо воду, залежить, як ми керуємо водою та ділимося нею з іншими.

Цінність води вища, чим її ціна - вода має величезну та багатогранну цінність для наших домівок, культури, здоров'я, освіти, економіки та цілісності нашого природного середовища.

          У рамках тематичного дня - Всесвітній день води – у закладах освіти Гончарівської громади  пройшли заходи, спрямовані на виховання бережливого ставлення до води, економного її використання, формування у дітей екологічно доцільної поведінки. У цей день у закладах загальної середньої освіти проведено виховні заходи, інформаційні хвилинки, вікторини, години спілкування, інтегровані уроки. Учні захищали проєкти, були учасниками флешмобів, а вихователі в цікавій ігровій формі надали малюкам знання про місцезнаходження води в природі, її властивості, потребу у воді всіх живих істот та об’єктів неживої природи, проводили тематичні заняття, еколого-економічні квести, переглядали презентації щодо раціонального використання водних ресурсів.

Під гаслом «Визнаючи цінність води» відділом освіти Гончарівської селищної ради  було організовано та проведено конкурс дитячо-юнацької творчості до Всесвітнього Дня води.

Переможцями конкурсу стали:

У номінації «Індивідуальний малюнок»:

Молодша вікова група (від 6 до 10 років):

І місце: Бакуменко Олександра, учениця Гончарівської гімназії;

ІІ місце: Конюша Гліб, вихованець ДНЗ «Веселка».

Середня вікова група (від 11 до 14 років):

І місце: Мойсієнко Надія, учениця Гончарівської гімназії;

ІІ місце: Кашпуренко Олександра, учениця Гончарівської гімназії.

Старша вікова група (від 15 до 17 років):

І місце: Кирилова Софія, учениця Слабинської ЗОШ І-ІІІ ст.

У номінації «Оповідання, казка, розповідь»:

І місце: Бакуменко Олександра, учениця Гончарівської гімназії.

Переможці були нагороджені грамотами та цінними подарунками, а усі інші учасники конкурсу отримали подяки та заохочувальні призи!

     Конкурс пройшов за підтримки Гончарівської селищної ради.

 

 Відділ освіти

Гончарівської селищної ради