Повне найменування суб’єкта господарювання: ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «МОРІВСЬК»

Скорочене найменування суб’єкта господарювання: ТОВ «МОРІВСЬК».

Ідентифікаційний код в ЄДРПОУ:  37864808

Місцезнаходження юридичної особи: 17020, Чернігівська обл., Чернігівський р-н, с. Максим, вул. Чернігівська, 66, тел. 098-049-6728, 3367906@ukr.net

Назва об’єкта / промислового майданчика: ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «МОРІВСЬК»

Місцезнаходження об’єкта/промислового майданчика: 17020, Чернігівська обл., Чернігівський р-н, с. Максим, вул. Чернігівська, 66, тел. 098-049-6728, 3367906@ukr.net

Мета отримання дозволу на викиди: Отримання дозволу на викиди для існуючого об’єкту, яке відноситься до третьої групи об’єктів за складом документів, у яких обґрунтовуються обсяги викидів, в залежності від ступеня впливу об’єкта на забруднення атмосферного повітря.

Відомості про наявність висновку з оцінки впливу на довкілля, в якому визначено допустимість провадження планованої діяльності, яка згідно з вимогами Закону України “Про оцінку впливу на довкілля” підлягає оцінці впливу на довкілля: Діяльність об’єкту оцінці впливу на довкілля не підлягає згідно Закону України «Про оцінку впливу на довкілля».

Загальний опис об’єкта (опис виробництв та технологічного устаткування): ТОВ «МОРІВСЬК» спеціалізується на збиранні зернових культур з полів, включаючи: відвантаження, тимчасове зберігання зернових культур для подальшої реалізації. Об’єкт розташовано на одному майданчику.

Структура об’єкту складається з: зерносклади №№1-4, комплекс з очистки-сушки зерна типу КЗС-50, майстерня, будинок механізаторів, вагова, їдальня, контора, опалювальні котлина твердому газовому паливі, заправка з ємностями зберігання дизпалива, бензину та ПРК.

Відомості щодо видів та обсягів викидів: На території підприємства на цей час знаходиться 33 джерела викидів, з яких до атмосферного повітря викидаються наступні забруднюючі речовини: залізо та його сполуки (у перерахунку на залізо), манган та його сполуки (у перерахунку на діоксид мангану), оксиди азоту (оксид та діоксид азоту) у перерахунку на діоксид азоту, оксид вуглецю, метан, речовини у вигляді суспендованих твердих частинок недиференційованих за складом/пил легованої сталі, недиференційований за складом пил (аерозоль), пил абразивно-металевий, пил зерновий, сірководень, вуглеводні насичені С1219 (розчинник РПК-26511 і ін.) у перерахунку на сумарний органічний вуглець, акролеїн, бензин (нафтовий, малосірчистий, у перерахунку на вуглець). Валовий викид складає: 1,66314223 т/рік. Крім того, парникові гази:   діоксиду вуглецю  -  60,63 т/рік та оксиду діазоту - 0,00842 т/рік

Заходи щодо впровадження найкращих існуючих технологій виробництва, що виконані або/та які потребують виконання: Відповідно до Наказу Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України №448 від 27.06.2023 р. заходи щодо впровадження найкращих існуючих технологій виробництва не розроблялися.

Перелік заходів щодо скорочення викидів, що виконані або/та які потребують виконання: Фактичні викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря від стаціонарних джерел ТОВ «МОРІВСЬК» не перевищують нормативи граничнодопустимих викидів відповідно до законодавства. Заходи щодо скорочення викидів забруднюючих речовин не передбачаються.

Дотримання виконання природоохоронних заходів щодо скорочення викидів: Визначені потужності викидів відповідають вимогам Наказу №309 від 27.06.2006 та забезпечують дотримання нормативів ГДК та гігієнічних нормативів на межах СЗЗ та житлової зони по усіх інгредієнтах, які присутні у викидах ТОВ «МОРІВСЬК». Відповідно до цього природоохоронні заходи щодо скорочення викидів не розроблялися.

Відповідність пропозицій щодо дозволених обсягів викидів законодавству: Викиди не перевищують затвердженні граничнодопустимі нормативи, а викиди забруднюючих речовин, які не підлягають регулюванню та за якими не здійснюється державний облік, не перевищують гігієнічних нормативів.

Зауваження та пропозиції просимо надсилати протягом 30 календарних днів з дати публікації повідомлення до ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ за адресою: 14000, м. Чернігів, вул. Шевченка, 7,  електронна пошта: post@regadm.gov.ua

 Інформація про отримання дозволу для ознайомлення з нею громадськості