Фото без опису

      Станом на 01.04.2020 року на території Гончарівської селищної ради проживає 10 сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, в них виховується 22 дитини.

Протягом І кварталу 2020 року до селищної ради надійшло 6 повідомлень про сім’ї з дітьми, які перебувають, або можуть перебувати у складних життєвих обставинах. Було складено 3 акти оцінки потреб дитини та її сім’ї/особи.

За результатами оцінки потреб одну сім’ю було поставлено на облік сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, одну маму з дітьми влаштовано до Чернігівського обласного Центру соціально-психологічної допомоги та ще одну сім’ю (яка вже перебувала на обліку селищної ради) поставлено на облік по службі у справах дітей Чернігівської районної державної адміністрації.

На території Гончарівської селищної ради проживає 11 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування в 7 сім’ях опікунів та піклувальників. З них 4 дітей, які прибули на територію Гончарівської селищної ради з інших місцевостей та 7 дітей, місцем походження яких є територія Гончарівської селищної ради. Крім того ще 8 статусних дітей, місцем походження яких є селищна рада, проживають в інституційних закладах та сім’ях опікунів поза межами громади.

Регулярно відвідуються сім’ї, які опинилися у складних життєвих обставинах та здійснюється обстеження умов проживання дітей в цих сім’ях.

Протягом І кварталу 2020 року було складено 39 актів обстеження умов проживання дітей, які проживають у сім’ях, що опинилися у складних життєвих обставинах та сім’ях опікунів і піклувальників. Обстеження здійснювалося фахівцем ІІ категорії із соціальної роботи з дітьми та сім’ями Л. Ященко спільно з начальником служби у справах дітей Ю. Качаненко, в.о. старости сс. Смолин, Козероги та Жеведь І. Смирновим, дільничними інспекторами ЧРВП ЧВП ГУНП в Чернігівській обл., інспектором ВЮП  ЧРВП ЧВП ГУНП в Чернігівській обл. Н. Барбаш, директором ЧРЦСССДМ З. Кудлай та начальником ССД ЧРДА А. Усиком.

15.01.2020 р. був здійснений спільний рейд представників Гончарівської селищної ради та Чернігівської райдежадміністрації по сім’ях, що опинилися у складних життєвих обставинах та сім’ях опікунів і піклувальників. В результаті рейду були відвідано 6 сімей та складено поліцією протокол за ст. 184 КУПАПУ про адмінвідповідальность на матір, яка ухиляється від виконання своїх батьківських обов’язків щодо виховання дитини.

Протягом лютого 2020 р. спільно із службою у справах дітей проводилась благодійна акція по збору одягу для малозабезпечених сімей громади. В результаті акції 10 дорослим та 37 дітям була надана допомога одягом, взуттям, продуктами харчування та канцелярським приладдям.

04.03.2020 р. фахівцем ІІ категорії із соціальної роботи, начальником служби у справах дітей, інспектором ВЮП ЧРВП ЧВП ГУНП були відвідані Слабинська ЗОШ І- ІІІ ст. та Смолинська ЗОШ І-ІІ ст. з метою профілактики правопорушень і проявів насильства серед неповнолітніх. Були розглянуті причини і наслідки таких дій. Комісія також відвідала торгівельні мережі, де нагадала працівникам про заборону продажу дітям до 18 років алкогольних напоїв та тютюнових виробів. На точках продажу були  розклеєні наклейки про заборону такого продажу дітям.

На час карантину також відвідувалися сім’ї, що опинилися в СЖО та сім’ї  опікунів та піклувальників. Особлива увага зверталася на самопочуття дітей і батьків, дотримання правих гігієни, наявність контактних номерів сімейних лікарів та на дистанційне навчання дітей в умовах карантину.  Також були  проведені профілактичні бесіди щодо правильної поведінки під час карантину, відповідального батьківства та належного догляду за дітьми.

       Всі батьки отримали інформаційні пам’ятки «Безпека дітей», «Що таке коронавірус?», «Як захиститися від інфікування», «Що таке самоізоляція?», «Як запобігти поширенню інфекції», а також телефони довіри для надання психологічної та консультативної допомоги під час карантину.

Постійно проводиться інформаційно-просвітницька робота про правила поводження в умовах карантину на сторінці групи служби у справах дітей. На інформаційних стендах громади були розміщені повідомлення про проведення благодійної акції, про правила поведінки в умовах карантину.

 

 Людмила Ященко