Фото без опису

        Кожного року, 9 листопада, в Україні відзначають День української писемності та мови. Свято започатковано в 1997 р., коли Президент України Леонід Кучма на підтримку ініціативи громадських організацій та з урахуванням важливої ролі української мови в консолідації українського суспільства видав Указ № 1241/97 «Про День української писемності та мови».
    Мова – це найбільше і найдорожче добро кожного народу, це жива схованка людського духу, його багата скарбниця, в яку народ складає і своє давнє життя, і свої сподівання, роздуми, досвід, почування.

      Пройшла наша мова тернистий і важкий шлях. Мову нашого простого українського народу передав нам у спадок і Григорій Сковорода, вдосконалив її І.П. Котляревський, а основоположником сучасної української мови став наш великий Кобзар – Т.Г. Шевченко. Він наказував нам, щоб ми любили, знали і вивчали її. Наш народ зберіг силу Кобзаревого слова.

    У  рамках тижня української писемності та мови у школах Гончарівської громади було проведено цікаві, змістовні та пізнавальні уроки, присвячені рідному слову:  «Мово моя люба, мово українська, скільки в тобі рідного, близького», «Свято рідної мови», «Моя рідно мово». У закладах організовано виставки творів українських поетів та письменників, перегляд презентації "Наша мова – Всесвіту основа", яка розкрила нові факти про витоки нашої мови, її місце серед інших слов'янських мов, походження і розвиток. Крім того, учителі разом з учнями активно прийняли участь у ювілейному ХХ радіодиктанті національної єдності, який відбувся 09 листопада 2020 року.  Головна мета таких заходів - ознайомити учнів з історією України, виховувати почуття глибокої любові до української мови та національної свідомості, бажання примножувати родинні традиції.

Відділ освіти

Гончарівської селищної ради

 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису