Фото без опису

    «Хто не знає свого минулого, той не вартий майбутнього, хто не відає про славу своїх предків, той сам не вартий пошани», – цей безсмертний вислів М.Т. Рильського відомий, напевно, кожному українцеві. Дійсно, важко переоцінити роль історичних знань для життя людини, адже саме досвід минулого сприяє формуванню свідомої особистості, яка здатна орієнтуватися в сучасних політичних та соціокультурних процесах. На сучасному етапі нагальною потребою є виховання у школярів активної громадянської позиції, рис патріотизму, релігійної та національної терпимості, що не можливо без поширення правових та історичних знань. Тому в Гончарівській гімназії ведеться активна робота з метою залучення підростаючого покоління до пізнання історичного минулого людства та надбань сучасної правової науки.

        Із 22 по 26 лютого  директор, учитель  історії Гончарівської гімназії Ніна Рудник  та учитель історії і правознавства Гончарівської гімназії Парасковія Головач провели у закладі тиждень історії. Учні поринули у світ цікавого «історичного» життя, відчули себе справжніми мандрівниками складними, але захоплюючими стежинами минувшини.

    У рамках тижня було проведено виставку матеріалів з історії рідного краю, інформаційні хвилинки по класах з теми «Чернігів – неповторний…», історичні довідки, розповіді старожилів про своє рідне селище. Завершився тиждень дуже цікавим та змістовним спілкуванням учнівського та педагогічного колективів  з Гончарівським селищним головою Віталієм Рудником. Загалом бесіда була досить насиченою та інформативною, адже діалог - це завжди шлях до порозуміння, шлях до цивілізованого вирішення нагальних потреб, шлях до правди та успіху. Молодь активно брала участь в обговоренні здобутків та проблем громади, що дуже важливо, адже діти - наше  майбутнє, і вони прекрасно володіють сучасною технікою, розбираються в новітніх технологіях і звичайно, що вирішення  деяких проблем бачать з іншого ракурсу. 

За інформацією КНЗ Гончарівська гімназія

Гончарівської селищної ради