Фото без опису

    Більше ніж пів сотні хлопців та дівчат з Гончарівської громади, а саме з Гончарівської гімназії та Слабинської школи, провели день на території 1 окремої танкової Сіверської бригади. Тут на п’яти локаціях діти ознайомилися з озброєнням, технікою та навіть харчуванням військових.

     Екскурсія була ініційована в рамках військово-патріотичного виховання та з нагоди Дня захисника і захисниці України групою цивільно-військового співробітництва та морально-психологічного забезпечення бригади.

    Після ознайомлення з короткою історією селища Гончарівське та заснуванням, власне бригади, дітям показали спочатку Алею Слави, яка увіковічила пам'ять загиблих захисників України, на другій локації хлопці та дівчата змогли власноруч розібрати та зібрати автомат, потримати кулемет і гранатомет. Крім того, після теоретичної частини самостійно спробувати накласти джгут чи пов’язку на умовно поранену руку військового.

   Третя локація стала не менш цікавою як для хлопців, так і дівчат. Був продемонстрований танк Т-64. Діти побували в ролі навідників, командирів, побачили, як рухається танк, почули запуск двигуна. Також не менше цікавою технікою для дітей стали медична МТЛБ, БМП та сам міномет.

   Наступною точкою ознайомлення стала пожежна машина, де пожежники дозволи дітлахам запустити гідрант.

  Логічним та «смачним» завершенням екскурсії стала нова їдальня. Діти не тільки побачили, де і як харчуються їх захисники, а й самі скуштували обід танкіста, приготовлений за новим каталогом харчування для особового складу.

  Сповнені емоцій та нових знань, ситі та з десятками неймовірних світлин на пам’ять діти цілі-здорові повернулися додому.

Джерело: офіційна сторінка 1 окремої танкової Сіверської бригади у мережі Facebook