Фото без опису

Любити, шанувати та плекати рідну мову – святий обов’язок кожного українця.  9 листопада – День української писемності та мови, одне з найважливіших свят у календарі українського патріота. Тому воно не могло пройти непомітно серед закладів освіти Гончарівської громади. Традиційно у закладах загальної середньої та дошкільної освіти відбулась низка заходів, конкурсів, квестів та фотоквестів, приурочених цьому дню. Діти декламували вірші, відгадували загадки, обговорювали прислів’я та приказки, співали пісні, записували вислови про мову велесовицею, складали та розгадували ребуси.
 Учителі разом зі старшокласниками, і навіть учнями молодших класів  долучилися до написання ХХІ Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності.
Відзначення Дня української писемності та мови дало змогу дітям доторкнутися до джерел духовної культури рідного народу, поглибити знання про витоки писемності та розвиток української мови, її правопис, усвідомити необхідність підвищення мовної культури  як обов’язку кожного українця.
 

За інформацією відділу освіти 
Гончарівської селищної ради