Нові можливості навчання від служби зайнятості

Нові можливості навчання від служби зайнятості

У рамках реалізації проєкту «Skills4Recovery-Швидкий шлях до працевлаштування» найближчим часом буде організоване безоплатне навчання за професіями «Швачка», «Електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування» та освітньою програмою «Особливості монтажу та експлуатації сонячних панелей».

За працевлаштування безробітних – компенсації роботодавцю

За працевлаштування безробітних – компенсації роботодавцю

Для тих роботодавців, які вміють рахувати свої гроші та цінувати час, компенсаційні виплати від служби зайнятості за працевлаштування безробітних, безперечно, є вигідною пропозицією. Адже це - можливість і потрібних працівників знайти, і водночас зекономити кошти підприємства. У цьому переконалися на ПрАТ «Чернігівська швейна фабрика «Елегант», яка давно співпрацює з обласною службою зайнятості.

8400 вакансій подали роботодавці області до служби зайнятості торік

8400 вакансій подали роботодавці області до служби зайнятості торік

Найбільше вакансій пропонувалося на підприємствах переробної промисловості, в торгівлі, сільському господарстві, сферах освіти, державного управління та охорони здоров’я. Найменше – у сферах інформації та телекомунікації, фінансової та страхової діяльностей, операцій з нерухомим майном. Така ж тенденція зберігається і на початку нинішнього року. Про це повідомила директорка Чернігівського обласного центру зайнятості Людмила Ключник.

«Армія відновлення»: Чернігівщина в ТОП областей  з найбільшою кількістю залучених безробітних«Армія відновлення»: Чернігівщина в ТОП областей  з найбільшою кількістю залучених безробітних

«Армія відновлення»: Чернігівщина в ТОП областей з найбільшою кількістю залучених безробітних«Армія відновлення»: Чернігівщина в ТОП областей з найбільшою кількістю залучених безробітних

Про це повідомила директорка Чернігівського обласного центру зайнятості Людмила Ключник на брифінгу в обласній військовій адміністрації. За її словами, Чернігівщина – одна з перших серед областей України долучилася до реалізації урядового проєкту «Армія відновлення», який пропонує механізм  залучення незайнятих трудовою діяльністю громадян, до суспільно корисних робіт, які в умовах воєнного стану мають оборонний характер або ж слугують для ліквідації надзвичайних ситуацій та їх наслідків, задоволення потреб Збройних Сил України та сил цивільного захисту, забезпечення функціонування національної економіки та життєдіяльності населення.