«Армія відновлення»…

«Армія відновлення»…

Це урядовий проєкт, в рамках якого пропонується механізм залучення незайнятих трудовою діяльністю громадян, у тому числі й зареєстрованих безробітних, до суспільно корисних робіт у період воєнного стану. Що це за роботи та як вони організовуються на Чернігівщині? Про це наша розмова з директоркою обласного центру зайнятості Людмилою Ключник. 

Новий професійний старт для переселенця

Новий професійний старт для переселенця

Через війну в Україні чимало людей покинули рідні домівки та перебралися у порівняно безпечні населені пункти, подалі від постійних обстрілів. Один з них – Вадим Єлізаров – переселенець зі сходу країни, наразі працює на КП «Городнянський ЖЕД», куди його оперативно працевлаштували після проходження стажування  фахівці служби зайнятості. Попередньо вони допомогли чоловікові розірвати трудові відносини з роботодавцем – згідно з чинним законодавством це сьогодні можна зробити в односторонньому порядку, подавши до центру зайнятості відповідну заяву. 

Тримаємо економічний фронт разом!

Тримаємо економічний фронт разом!

Працюючі підприємства – важлива складова економіки країни під час воєнного стану. Бо вони сумлінно сплачуючи податки, тим самим наближають Перемогу. Так, ТОВ «Чернігівський автозавод», незважаючи на отримані торік колосальні збитки та руйнування, що сталися внаслідок проведення активних бойових дій на околицях обласного центру, відновив виробництво і нині потребує кадрів. Підприємству потрібні слюсарі-електромонтажники, електрогазозварники, інженери з якості, слюсарі зі складання металевих конструкцій, маляри, інженери-конструктори, електрозварники на автоматичних та напівавтоматичних машинах, слюсарі з механоскладальних робіт, вантажники.

«Армія відновлення» на Чернігівщині: безробітні  працюють на Перемогу

«Армія відновлення» на Чернігівщині: безробітні працюють на Перемогу

Службою зайнятості вже видано 6976 направлень безробітним на суспільно корисні роботи.  На оплату їхньої праці з Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття витрачено близько 36 млн грн.

Завдяки реалізації програми «Власна справа» на Чернігівщині буде створено понад 400 робочих місць

Завдяки реалізації програми «Власна справа» на Чернігівщині буде створено понад 400 робочих місць

Це є ключовою вимогою програми  «Власна справа» урядового проєкту єРобота, за якою на започаткування або розвиток бізнесу можна отримати мікрогрант від 50 до 250 тис. грн залежно від кількості створених робочих місць (одного-двох).

Штурмова бригада «Лють» запрошує до своїх лав жителів Чернігівщини

Штурмова бригада «Лють» запрошує до своїх лав жителів Чернігівщини

Про це йшлося під час робочої зустрічі директора Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник з представником Департаменту поліції особливого призначення Об’єднана штурмова бригада Національної поліції України «Лють».