До уваги роботодавців!

До уваги роботодавців!

З 1 січня 2024 року вступили в силу нові норми компенсації за облаштування робочого місця для людей з інвалідністю І та ІІ груп:

Діє програма безкоштовної профтехосвіти для УБД – на вибір 95 робітничих професій та 365 програм підвищення кваліфікації

Діє програма безкоштовної профтехосвіти для УБД – на вибір 95 робітничих професій та 365 програм підвищення кваліфікації

Державна служба зайнятості реалізує експериментальний проєкт із організації професійного навчання учасників бойових дій та людей з інвалідністю внаслідок війни. Таке навчання здійснюється для здобуття професії чи підвищення кваліфікації в Центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.

Збільшено компенсації роботодавцям за працевлаштування ВПО

Збільшено компенсації роботодавцям за працевлаштування ВПО

Внесено зміни до Порядку надання роботодавцю компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні (постанова КМУ від 27 грудня 2023 року № 1390 “Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо врегулювання окремих питань зайнятості населення”).

«Армія відновлення»: Чернігівщина в ТОП областей  з найбільшою кількістю залучених безробітних

«Армія відновлення»: Чернігівщина в ТОП областей з найбільшою кількістю залучених безробітних

За інформацією Державного центру зайнятості, станом на 18 грудня 2023 року до участі в "Армії відновлення" долучилися українці та українки з 19 регіонів. На виплату заробітної плати за участь у суспільно корисних роботах з Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття профінансовано більше 0,5 млрд грн.

Державній службі зайнятості – 33!

Державній службі зайнятості – 33!

21 грудня 2023 року виповнюється 33 роки від дня створення державної служби зайнятості. Для її працівників – це не лише свято, а й нагода підвести підсумки та окреслити нові орієнтири на майбутнє.

До уваги платників податків!

До уваги платників податків!

Головне управління ДПС у Чернігівській області висловлює щиру подяку платникам, які своєчасно забезпечують розрахунки з бюджетом, та радить сплатити всі належні до сплати у грудні 2023 року податки, збори, єдиний внесок у термін не пізніше 29.12.2023, так як 30-31 грудня 2023 року та 01 січня 2024 року органи Держказначейства будуть працювати без клієнтів – міжбанківські платіжні операції через Систему електронних платежів Національного банку України (далі – СЕП НБУ) від Казначейства та/або на адресу Казначейства не здійснюватимуться; учасники СЕП НБУ не зможуть здійснювати платежі на адресу Казначейства, а Казначейство – на адресу учасників СЕП НБУ.